Drėgnas šokoladinis pyragas su karamele ir šokolado pabarstukais

Drėgnas šokoladinis pyragas su karamele ir šokolado pabarstukais
Šokoladinis pyragas (Brownie) su karamele ir šokolado pabarstukais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Šokoladas, juodasis, 170 gramų
  • Sviestas, 170 gramų
  • Miltai, 125 gramai
  • Rudasis cukrus, smulkaus, 125 gramai
  • Vanilės ekstraktas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo milteliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Druska, smulkios, 1 žiupsnelis
Papuošimui:
  • Pabarstukai, juodo šokolado, 1 sauja
  • Pabarstukai, balto šokolado, 1 sauja
Kremui:
  • Cukrus, 125 gramai
  • Plakamoji grietinėlė, 60 mililitrų
  • Vanduo, 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitiname iki 170 C.

  2. Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome miltais - aš naudojau stačiakampę, stiklinę kepimo formą (~13 cm x 23 cm).

  3. Viename dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska.

  4. Puode užverdame vandenį, ant jo uždedame dubenį su šokoladu ir sviestu. Vanduo turėtų būti kaitinamas ant silpnos ugnies. Šokoladą ištirpiname, išmaišome ir atidedame atvėsti.

  5. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu. Plakame tol, kol masė šiek tiek pabąla. Tuomet supilame pravėsusį šokoladą, išplakame. Pamažu sudedame miltus ir išplakame.

  6. Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~40-45 min. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu pagaliuku. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti.

  7. Karameliniam kremui grietinėlę pakaitiname mikrobangėje, kol pasidaro karšta. Į keptuvę suberiame cukrų, užpilame citrinos sultimis, vandeniu ir kaitiname ant vidutinės stipresnės ugnies, kol cukrus ištirpsta ir pasidaro gintarinės spalvos. Viso proceso metu cukraus nemaišome. Po to karamelę nukeliame nuo ugnies, supilame grietinėlę (atsargiai, kad neapsitaškytumėte, nes karamelė labai burbuliuos) ir išmaišome. Sudedame sviestą, išmaišome ir labai trumpai pakaitiname ant silpnos ugnies, vis maišant, kad gautume vientisą karamelę. Po to karamelę atidedame į šalį, kad šiek tiek pravėstų.

  8. Ant pravėsusio torto užpilame karamelę, apibarstome šokolado pabarstukais ir dedame 5 minutėms į 170 C orkaitę (kad pabarstukai vos vos suminkštėtų). Tada ištraukiame iš orkaitės ir patiekiame. Pyragas skaniausias dar karštas su ledais!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Neda
2019-11-04 18:23
Nuostabus! Labai paprasta pasigaminti ir nors neesu konditerinių fedevrų specialistė, pavyko puikiai! Patiko tiek man, tiek vaikinui! Ačiū už receptą, Liucija. ♥️