Draugų lazanija


- Česnakai, 3
- Juodieji pipirai
- Morkos, 1 vienetas
- Paprika, 1 vienetas
- Paprika, aitrioji, malta
- Pomidorai, 2 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Jautienos faršas, 500 gramų
- Pomidorų padažas, 200 gramų
- Lazanijos lakštai, makaronai, 250 gramų
- Pievagrybiai, 200 gramų
- Pienas, 200 gramų
- Druska
- Sviestas
- Grietinė, 200 gramų
- Žalumynai
Pomidorus ir pievagrybius supjaustyti griežinėliais, paprika kubeliais. Jautienos faršą pakepinti su supjaustytais svogūnais ir su tarkuotomis morkomis, pabaigoje suberti susmulkintą česnaką, paįvairinti prieskoniais (druska, pipirais, aitriąja paprika). Pagaminti padažui reikės pomidorų padažo, grietinės ir žolelių prieskonių (aš naudojau viduržemio jūros prieskonius). Prieš dėdama į kepimo formą lazanijos lakštus pavirinau sūdytame vandenyje. Blėką ištepiau sviestu, lakštus tepiau pomidorų ir grietinės padažu, ant jų dėjau faršo troškinį, pomidorus, paprikas, pievagrybius, pabarsčiau sūriu. Ir taip dariau tol, kol užteko ingredientų. Įdėjau į 180 laipsnių orkaitę 15 min., truputi apšlaksčiau virintu vandeniu, kad ne taip būtų sausa. Tada užbarsčiau sūrio ir dar 20 min. pakepinau.
2013-09-04 17:38