Dilgėlių risotto

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Dilgėlės, jaunos, 300 gramų
- Ryžiai, risotto, 350 gramų
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Baltas vynas, sausas, 5 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, 200 mililitrų
- Parmezano sūris, tarkuotas, 40 gramų
- Sviestas, 25 gramai
- Sultinys, daržovių, 1.5 litro
Gaminimo instrukcija:
Dilgėles smulkiai supjaustyti. Sultinį užvirti. Kitame inde ištirpinti sviestą su aliejumi, sudėti dilgėles ir ant mažos kelias minutes maišant pakepti. Suberti ryžius, maišant pakepti, kol pasidengs riebalais. Supilti vyną ir pakepti kol išgarus. Tada po truputį įpilti sultinio ir kepti maišant, kol ryžiai jį absorbuos, tada vėl truputį sultinio ir vėl maišyti, taip kartoti, kol ryžiai bus beveik minkšti. Supilti grietinėlę, pakaitinti kol ryžiai suminkštės, nukelti nuo ugnies, įmaišyti sūrį ir palikti dvi minutes pastovėti prieš tiekiant.
» Rašyti komentarą