Dieviški baklažanai

Dieviški baklažanai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Baklažanai, 1 vienetas
  • Bazilikas, džiovintas
  • Česnakai, 2
  • Juodieji pipirai, malti
  • Medus, 1 valgomasis šaukštas
  • Pomidorai, 2 vienetai
  • Alyvuogių aliejus, 7 valgomieji šaukštai
  • Actas, balzamiko, 5 valgomieji šaukštai
  • Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Mocarela sūris, kamuoliukai, 1 vienetas
  • Citrinos žievelė, tarkuota
  • Duona, itališka
Gaminimo instrukcija:

Baklažaną supjaustyti 1 cm pločio griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti apie 10 min., kad išsiskirtų nereikalingas kartokas skystis iš baklažano minkštimo.
Tuomet nusausinti, kiekvieną griežinėlį plonai apteplioti majonezu ir pabarstyti kapotu česnaku, pipirais bei džiovintais bazilikais.
Paruoštus baklažanus kepti alyvuogių aliejumi išteptoje skardoje, 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 min.
Išėmus pakeptus baklažanus iš orkaitės, sudėti ant riekelių likusius gardumynus: ant kiekvieno griežinėlio užkloti po pomidoro riekelę, o ant pomidoro po mocarelos sūrio riekelę.
Pabarstyti bazilikais ir viską dėti į orkaitę dar maždaug 5-7 min., kol sušyla pomidorai ir išsilydo sūris.
Padažui kruopščiai sumaišomas medus, susmulkintas česnakas, alyvuogių aliejus, citrinų sultys bei žievelė, kol gaunama vientisa masė.
Itališką duonelę aplieti pasigamintu padažu, kad geriau būtų įsisavinamas skonis.
Jūsų itališki pusryčiai paruošti!
Perspėju - galimas persivalgymas.

Receptą atsiuntė: Greta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Lily
2014-05-12 16:48
Labai prisigere riebalų ...
[email protected]
2012-09-09 08:43
baklazanas
[email protected]
2012-09-09 08:43
d