Dianos mielinės spurgos


- Cukraus pudra, apibarstymui
- Cukrus, 100 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 520 gramų
- Pienas, 300 gramų
- Druska
- Aliejus
- Sviestas, 65 gramai
- Mielės, sausos, 3 gramai
150 ml pieno pašildoma su trupučiu cukraus. Dalis miltų sumaišoma su mielėmis, supilama į šiltą pieną, išmaišoma, uždengiama ir paliekama šiltai, kad pakiltų.
Kai masė pakyla 2 -3 kartus, supilamas likęs pienas su cukrumi, įmušami kiaušiniai, įberiamas žiupsnelis druskos ir gerai išmaišoma. Suberiami likusieji miltai, supilamas išlydytas sviestas ir užminkoma tešla spurgoms.
Uždengiama ir paliekama šiltai, kad tešla pakiltų.
Iš paruoštos mielinės tešlos iškočiojamas 0,5 cm storio lakštas ir išspaudžiami apskritimai, kurių viduryje padaromos 2 cm skersmens skylutės. Spurgos - žiedeliai dedami į gerai įkaitintą aliejų ir verdami, kol gražiai pagelsta iš abiejų pusių.
Spurgos sudedamos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Spurgos - žiedeliai apibarstomi cukraus pudra ir patiekiami.
Skanaus.
2014-09-27 12:27