Dianos cepelinai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 10 vienetų
- Krakmolas, 10 valgomųjų šaukštų
- Kiaušiniai, įdarui, 1 vienetas
- Varškė, arba mėsa, įdarui, 350 gramų
- Prieskoniai, įdarui
Gaminimo instrukcija:
600 g bulvių nuskutame, įberiame šiek tiek druskos, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir sudedame į puodą virti.
400 g bulvių nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka arba tarkuojame bulvių tarkavimo mašina.
Kol bulvės verda, paruošiame įdarą. Į varškę ar mėsą beriame druskos, prieskonių, įmušame kiaušinį ir viską išmaišome.
Iš išvirtų bulvių sugrūdame košę. Tarkuotas bulves nukošiame per marlių. Nukoštas bulves sumaišome su sugrūsta bulvių koše. Tada sudedame krakmolą ir vėl išmaišome.
Iš masės formuojame kamuoliuką, suplojame, dedame įdarą ir drėgnomis rankomis suformuojame cepelinus.
Į verdantį vandenį sudedame virti cepelinus. Cepelinams iškilus į paviršių, verdame dar 15 - 20 minučių.
Skanaus.
» Rašyti komentarą