Desertinių lietinių apkepas


- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušiniai, 10 vienetų
- Kvietiniai miltai, 205 gramai
- Pienas, 500 mililitrų
- Druska
- Aliejus
- Grietinė, 250 gramų
- Džemas, mėgstamų uogų
Iš pieno, 200 g miltų, 8 kiaušinių trynių, druskos bei 3 kiaušinių baltymų sumaišykite tešlą, keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir iškepkite lietinius blynelius.
Iškeptus lietinius sutepkite mėgstamų uogų džemu, susukite standžiais ritinėliais ir dviem sluoksniais glaudžiai sudėkite į sviestu išteptą stačiakampį kepimo indą.
Pasiruoškite plakinį apkepti. 2 kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, puse šaukšto miltų ir grietinėle. Pabaigoje įmaišykite standžiai išplaktus 2 kiaušinių baltymus ir ta tešla užpilkite blynelius.
Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol apkepas gražiai parus.
Patarimas: blyneliai bus itin traškūs bei ploni, jei į tešlą vietoje pieno pilsite selterio ar geriamojo vandens, prisotinto angliarūgšte.
Skanaus!
2011-10-26 23:21
2011-10-21 15:19
O kas dėl miltų ir pieno santykio, tai vieni lietinių blynų tešlą daro labai skystą - kiti tirštesnę.
Mažiau čia peikit ir žinokit, kad laisvą laiką galima naudingiau praleisti, nei vien tik absurdiškai komentuojant receptus.
2011-10-20 23:17
2011-10-19 21:07


2012-04-16 20:34