Desertinių lietinių apkepas

Desertinių lietinių apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, 10 vienetų
  • Kvietiniai miltai, 205 gramai
  • Pienas, 500 mililitrų
  • Druska
  • Aliejus
  • Grietinė, 250 gramų
  • Džemas, mėgstamų uogų
Gaminimo instrukcija:

Iš pieno, 200 g miltų, 8 kiaušinių trynių, druskos bei 3 kiaušinių baltymų sumaišykite tešlą, keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir iškepkite lietinius blynelius.
Iškeptus lietinius sutepkite mėgstamų uogų džemu, susukite standžiais ritinėliais ir dviem sluoksniais glaudžiai sudėkite į sviestu išteptą stačiakampį kepimo indą.
Pasiruoškite plakinį apkepti. 2 kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, puse šaukšto miltų ir grietinėle. Pabaigoje įmaišykite standžiai išplaktus 2 kiaušinių baltymus ir ta tešla užpilkite blynelius.
Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol apkepas gražiai parus.
Patarimas: blyneliai bus itin traškūs bei ploni, jei į tešlą vietoje pieno pilsite selterio ar geriamojo vandens, prisotinto angliarūgšte.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Nastiušha
» Rašyti komentarą
» Komentarai
(anonimas)
2012-04-16 20:34
javascript:void(nujavascrijavascript:void(null)t:void(null);ll);
Deimante
2011-10-26 23:21
Kiek supratau naudojami tik 5 kiausiniu baltymai, o kur kitus deti? Ismesti?
Ilma
2011-10-21 15:19
Jeigu atidžiai skaitytumėt receptą, tai suprastumėt, kad 200 g miltų yra skirta blynų tešlai, o likę miltai plakiniui, kuriuo užpilami blynai.
O kas dėl miltų ir pieno santykio, tai vieni lietinių blynų tešlą daro labai skystą - kiti tirštesnę.
Mažiau čia peikit ir žinokit, kad laisvą laiką galima naudingiau praleisti, nei vien tik absurdiškai komentuojant receptus.
kodel
2011-10-20 23:17
rasome 205gr miltu??? tie 5 gramai manau esmes nesudaro... bet 200gr miltu ant 500 gr pieno manau mazoka blynu teslai..
Audronė
2011-10-19 21:07
Užtat kaip sotu ir skanu!