Desertinis varškės apkepas „Svajonė“

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Abrikosai, džiovinti, 60 gramų
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Slyvos, džiovinti, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Džiūvėsėliai
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Manų kruopos, 6 valgomieji šaukštai
- Varškė, 0.5 kilogramo
- Druska
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Razinos, 0.5 stiklinės
- Vanilinis cukrus, 0.5 valgomojo šaukšto
Gaminimo instrukcija:
Pirmiausia sutrinama varškė su cukrumi, trupučiuku druskos ir kiaušiniais (cukraus pagal skonį galima dėti ir daugiau).
Beveik užvirinamas pienas, juo užplikomos manų kruopos ir gerai išmaišoma, kad nesusidarytų gumuliukai.
Į varškės masę sudedama gauta manų kruopų košelė ir viskas išmaišoma.
Tada dedama grietinė bei valininis cukrus.
Džiovinti abrikosai ir slyvos pasmulkinami.
Užplikomi džiovinti vaisiai verdančiu vandeniu ir nukošus dedama į varškės masę.
Gerai išmaišius krečiama į riebalais pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą kepimo indą.
Šaunama į 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepama apie 35-50 min. (priklausomai nuo apkepo storio).
Patiekiama su grietine ar (ir) su braškių, slyvų ar kita uogiene.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-10-08 17:59
na kepiau šį apkepą,tikrai liuks skonis,patiko visai šeimynai,ir ne tik kaip desertas
,varškė šiaip sotus produktas




2009-10-05 19:27
Mano darbu mokytojos vardas yra Svajone tai ir uzrasysiu si recepta
arselis:

2009-08-21 14:02
atrodo sunkei gaminamas bet pabandysiu



2009-04-28 20:37
Ajajaiiii!!
pamiršau į ingredientų sąrašą įtraukti grietinę... Jos reikia apie 3 gerus šaukštus.

2010-10-24 10:43