Desertinis trupiniuotis


- Miltai, 500 gramų
- Spanguolių uogienė, 500 gramų
- Sviestas, 250 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Šokoladas, juodasis, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Džiovinti bananai, 1 saujelė
- Kokosų drožlės, 1 saujelė
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
Paruošti trapią tešlą: šaltą sveistą sutarkuoti į dubenį, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cukrų, druską ir viską minkyti. Įmušti kiaušinį, vėl minkyti.
Tešlą padalinti į du gabaliukus, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldymo kamerą bent 1 valandai.
Kai tešla atšals, imti apvalią kepimo formą, ją iškloti kepimo popieriumi ir sutarkuoti dalį tešlos.
Tuomet iš tešlos suformuoti aukštesnį kraštelį ir lygiai paskleisti uogienę. Užtarkuoti likusią tešlą.
Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių, kol viršus ir apačia įgaus rusvą atspalvį.
Iškepusį pyragą palikti atvėsti, tuomet išimti iš formos ir aplieti tipintu šokoladu.
Viršų papuošti džiovintais bananais ir kokosų drožlėmis.
Puikus pyragas mamai, motinos dienos proga, prie rytinio kavos/arbatos puodelio. Skanaus!