Desertinis cukinijų pyragas

Desertinis cukinijų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukinijos, 300 gramų
  • Miltai, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 120 gramų
  • Saulėgrąžų aliejus, 100 mililitrų
  • Citrinos žievelė, 1 vienetas
  • Aguonos, 2 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
Glajui:
  • Citrinų sultys, 0.5 vieneto
  • Cukraus pudra, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukiniją sutarkuoti burokine tarka.

  2. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Supilti aliejų ir dar porą minučių paplakti. Miltus sumaišyti su soda, kepimo milteliais, aguonomis. Mišinį pilti į kiaušinių plakinį, sudėti tarkuotą cukiniją ir pusę tarkuotos citrinos žievelės. Viską kruopščiai išmaišyti.

  3. Pilti į kepimo indą ir kepti 190 laipsnių temperatūroje 45 minutes.

  4. Iškepus pyragui ir jam vėstant pasiruošti glajų: cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis ir puse tarkuotos citrinos žievelės. Pyragui pravėsus užpilti glajų ant viršaus. Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Kristina
» Rašyti komentarą