Desertas su bananais


- Ananasai, konservuoti, 4 vienetai
- Bananai, 4 vienetai
- Cukraus pudra, 100 gramų
- Imbieras, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
- Medus, 30 gramų
- Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Apelsinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, 200 mililitrų
- Varškė, 300 gramų
- Sviestas, 30 gramų
Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių.
Cukrų sumaišyti su medumi ir ištirpinti kartu su sviestu ant karštos vandens vonelės. Tada nuimti nuo ugnies, atvėsinti ir sumaišyti su miltais ir imbieru, supilti apelsino sultis.
Gautą masę šaukštu sudėti ant kepimo skardos, padengtos popieriumi ir kepti 10 min. Atvėsinti.
Grietinėlę suplakti ir sumaišyti su varške.
Bananus supjaustyti griežinėliais, apšlakstyti apelsino sultimis. Dalį bananų sutrinti su šakute, dalį palikti. Ananasus supjaustyti kubeliais.
6 sausainėlius palikti, likusius sutrupinti. Vieną sausainių trupinių dalį sumaišyti su varške, kitą - su bananų piurė.
Į skaidrius bokalus sudėti sluoksniais varškės masę, ananasus, bananų masę ir vėl varškės.
Papuošti sausainėliais, bananais ir šokolado drožlėmis.
2011-10-06 10:10



2011-10-06 10:11