Desertas „Pana Cotta“

Desertas „Pana Cotta“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Avietės, 1 stiklinė
  • Cukrus, 100 gramų
  • Vanduo, 225 mililitrai
  • Grietinėlė, 20% riebumo, 200 mililitrų
  • Braškės, trintos su cukrumi, 200 gramų
  • Želatina, pakelis, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:

Želatina užpilama 150 ml šalto vandens ir paliekama išbrinkti.
Grietinėlė, 75 ml vandens bei cukrus supilama į puodą ir maišant verdama virš mažos ugnies apie 15 min., kol gaunasi vientisa masė.
Tuomet sudedama išbrinkusi želatina, išmaišoma ir gauta masė supilstoma į formeles.
Padedama nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kai masė sustingsta, išimama iš formelių, ant viršaus sudedamos trintos braškės ir papuošiame avietėmis.

Receptą atsiuntė: Virginija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ieva R.
2012-07-28 00:56
Labai prastas Panna Cotta receptas ir dar pavadinimas parašytas su klaidomis. Panna Cotta - tai itališkas grietinėlės, pieno ir saldžių uogų desertas, o ne grietinėlės ir vandens mišinys. Pati šį savaitgalį gaminau, tai šeimyna pirštus apsilaižė ir vis prašė pakartot. Tačiau čia pasigaminsit ne ką kitą, o pienišką želė. Skanaus.