Deimantės kalakutienos kepsniukai


- Krapai, smulkinti, 1 arbatinis šaukštelis
- Morkos, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
- Pievagrybiai, 125 gramai
- Sūris, 130 gramų
- Kalakuto krūtinėlė, 6 vienetai
- Svogūnų laiškai, 3 vienetai
Muštuku lengvai išmušame kalakutieną. Užmarinuojame druska, pipirais. Galima dar vištienos ar kepsnių prieskonių pagal skonį. Įdedame į šaldytuvą. Kuo ilgiau marinuosis, tuo skaniau. Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus, dedame sutarkuotą morką, svogūną, pievagrybius ir tušiname ant lengvos ugnies įpylus truputį vandens. Po to sudedame svogūnų laiškus ir dar patušiname, kol išgaruoja vanduo. Į indą susitarkuojame sūrį. Visą keptuvės karštą masę dedame į indą ir viską išmaišome, įdėjus 1-2 šaukštus majonezo. Po to sudedame krapus. Nuskutame bulves, dedame virti. Kepsniukus dedam į orkaitę, 190 laipsnių, ir kepame apie 40 min. Ant iškeptų kepsnių dedame pakepintą masę ir vėl dedame į orkaitę 5 min. Į išvirtas bulves dedame gabalėlį sviesto, pieno ir išmaišome su mikseriu ar blenderiu. Labai tinka su morkų salotomis (morkos, česnakas, majonezas). SKANAUS !!!
2013-01-12 11:43

2012-12-06 11:01


2012-12-03 19:49
2013-01-20 12:16