Datulių ir persikų skanumas

Datulių ir persikų skanumas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 2 stiklinės
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Sviestas, 200 gramų
  • Kefyras, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Persikai, 1 skardinė
  • Datulės, 200 gramų
  • Grietinėlė, 200 mililitrų
  • Migdolai, 100 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite sviestą su pusę porcijos cukrumi, įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus, persijotus su kepino milteliais. Sudėti likusį cukrų ir kefyrą arba jogurtą. Masę išmaišyti elektriniu plaktuvu. Kepimo formą patepkite sviestu, supilkite tešlą ir sudėlioti supjaustytus persikus ar abrikosus iš indelio ir datules e kauliukų. Kepkite 185 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

  2. Ant silpnos ugnies pastoviai maišant sukepti į karamelę 100 g cukraus ir įmesti migdolus, kad apliptų. Tik nesudeginti, perkelti ant sviestinio popieriaus ir leisti atvėsti. Blenderiu susmulkinti karamelizuotus migdolus, bet ne iki miltelių. Plakta grietinėle aptepti atvėsusį pyragą ir apibarstyti karamelizuotais migdolais.

    Skanaus.

    Nepaprasta skanus pyragas tortas.

Porcijų skaičius: 16
Receptą atsiuntė: Lena
» Rašyti komentarą