Daržovių troškinys su mėsos kukuliais


- Bulvės, 500 gramų
- Imbieras
- Juodieji pipirai
- Kopūstai, nedidelis, 1 vienetas
- Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
- Morkos, didelė, 1 vienetas
- Paprika, geltona, raudona, žalia, 3 vienetai
- Petražolės
- Svogūnai, dideli, 2 vienetai
- Kiaulienos faršas, 200 gramų
- Jautienos faršas, 200 gramų
- Džiūvėsėliai, 4 valgomieji šaukštai
- Majonezas, Vilniaus "Ypatingojo", 4 valgomieji šaukštai
- Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Sultinys, vištienos, kubeliais, 2 vienetai
- Prieskoniai, maltai mėsai
- Cukinijos, vidutinio dydžio, 1 vienetas
Papildomai reikės:
lauro lapelių
ciberžolės miltelių.
Nuluptas bulves supjaustyti riekelėmis, apvolioti smulkintomis petražolėmis. Jomis iškloti indo, kuriame kepsime, dugną. Susmulkinti kopūstą, morką, vieną svogūną. Juos išmaišyti su majonezu ir masę užkloti ant bulvių sluoksnio. Cukiniją nulupti, supjaustyti ratais, išimti viduriukus, išdėlioti ant kopūstų sluoksnio. Tuomet ruošiami mėsos kukuliais. Į mėsą suberti maltos mėsos prieskonius, krakmolą, miltus. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste kartu su smulkintomis petražolėmis. Bebaigiant kepti įdėti šaukštą grietinės, šiek tiek druskos. Nukelti nuo ugnies ir į kepintų svogūnų masę suberti 2 šaukštus džiūvėsių, pabrinkinti bent 2 min. ir sumaišyti gautą masę su mėsa. Formuoti kukulius, pavolioti juos džiūvėsiuose ir apkepti keptuvėje nuolat ridenant. Kukulius sudėti į žiedus. Ant kiekvieno kukulio užmauti po tris vis skirtingos spalvos paprikos lankelius. Tarp cukinijų žiedų uždėti petražolės lapelių.
1 litre vandens ištirpinti 2 kubelius vištienos sultinio. Jame išmaišyti 2 šaukštus pomidorų padažo, 2 šaukštus grietinės, įberti druskos, lauro lapelių, pipiro, jei mėgstate – įtarkuoti trupučiuką imbiero, įberti ciberžolės. Tirpalą supilti ant troškinio.
Jeigu kepimo indas be dangčio, pridengti folija. Tam tinka ir kopūsto lapai. Kepti apie 1 val. 180 l. karštumo orkaitėje.
2012-08-01 15:13