Daržovių kukulaičiai sveikuoliams


- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Vanduo, 0.5 stiklinės
- Druska
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Prieskoniai
- Daržovės, šaldytos (pvz., morkos, šparaginės pupelės, paprikos, brokoliai, kukurūzai), 200 gramų
- Svogūnų laiškai
- Grikių miltai, 1 stiklinė
Iš miltų, kiaušinių, vandens, druskos ir šaukšto aliejaus užmaišykite tešlą ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
Tada išminkykite ir padalinkite tešlą į graikinio riešuto dudžio rutuliukus.
Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol gražiai pagels.
Likusias daržoves smulkiai supjaustykite, pagardinkite prieskoniais, sudėkite į svogūnų troškinį ir apie 5 min. ant silpnesnės ugnies pakepinkite.
Pakepinus, atvėsinkite.
Paėmę tešlos rutuliuką, suplokite, dėkite šaukštelį daržovių įdaro, užlankstykite ir tarp delnų voliodami suformuokite dailius kukulaičius.
Juos sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 15 min.
Patiekite su grietine, sumaišyta su smulkintais svogūnų laiškais bei krapais.
Skaniausia valgyti ką tik išvirtus.
Skanaus.
2011-04-18 00:02
2010-08-12 09:22

2009-08-07 09:21
2009-07-15 18:56
2013-11-20 15:44