Daržovių ir dešrelių troškinys


- Česnakai, 2
- Juodieji pipirai
- Morkos, 2 vienetai
- Petražolės, 1 sauja
- Pomidorai, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Dešrelės, 4 vienetai
- Sojos padažas
- Vanduo
- Druska
- Aliejus
- Žiediniai kopūstai, 1 vienetas
- Cukinijos, 1 vienetas
- Šparaginės pupelės, 1 sauja
- Raudonėliai
- Pomidorų pasta
Mano labai mėgiamas, vasariškas troškinys, kuris yra pakankamai paprastas tačiau tikrai vertas paragavimo.
Pirmiausia nupjaustome galiukus šparaginėm pupelėm, ir jas paverdame apie 5 min. Supjaustome svogūną ir česnaką kubeliais ir dedame į keptuvę su įkaitintu alyvuogių (ar kitu) aliejumi. Jiems apkepus dedame kubeliais pjaustyta cukiniją, žiedais išskaidytą žiedinį kopūstą, tarkuotas morkas, supjaustytą pomidorą (patartina nuluptą) ir jau apvirusias šparagines pupeles, kurias prieš tai reikėtų suplėšyti smulkesniais gabaliukais. Pabarstyti druska, pipirais ir viską pakepti 5 - 10 min. Po to įpilti vandens, kad apsemtų pusę daržovių ir troškinti (uždengtu dangčiu) dar apie 10 min. Tuomet sudėti supjaustytas dešreles, pora šaukštų pomidorų pastos, šlakelį sojų padažo ir kitus prieskonius. Mėgstantys sultinį, gali užbarstyti pusę kubelio daržovių ar vištienos sultinio. Troškinti dar 10-15 min arba kol suminkštės visos daržovės. Prieš pat patiekiant suberti smulkintas petražoles.
Skanaus!
2012-09-25 14:13

2012-09-18 18:11


2011-10-16 14:17
2011-09-14 13:17
2013-02-26 15:58