Daniškas bulvių apkepas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 8 vienetai
- Kmynai, 1 valgomasis šaukštas
- Muskatas, maltas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Svogūnai, 3 vienetai
- Kiaulės kumpis, karštai rūkytas, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Parmezano sūris, tarkuotas, 100 gramų
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 1 stiklinė
- Baltieji pipirai, malti
- Žalumynai, smulkinti, 1 valgomasis šaukštas
- Sūris, tarkuotas, 250 gramų
Gaminimo instrukcija:
Bulves su lupenomis išvirti pasūdytame vandenyje, įbėrus šaukštą kmynų. Atvėsinti, nulupti, supjaustyti griežinėliais.
Tarkuotą sūrį sumaišyti su grietine, įmušti kiaušinį, įberti malto muskato, pagal skonį baltųjų pipirų, gerai išplakti.
Kumpį ir svogūną supjaustyti kubeliais, apkepinti svieste.
Į išteptą sviestu kepimo formą sudėti didesnę dalį svogūnų ir kumpio masės, tada sluoksnį bulvių ir užpilti sūriu, išplaktu su kiaušiniais. Suberti likusius svogūnus su kumpiu, užbarstyti parmezano sūrį.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol pasidengs auksine plutele.
Ištraukus pabarstyti smulkintais žalumynais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-12-29 17:24
mmmmmmmmmmmmmmmm.,koks skanus











2010-06-21 10:46
Maniau, kad bus skaniau, bet...
2010-05-09 21:12
Man jo reikejo Etikai 

2010-04-21 12:11
nuotraukoje tai atrodo,kaip pyragas 

2010-12-29 20:33