Cukininiai blyneliai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Česnakai, 1
- Juodieji pipirai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
- Druska
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Cukinijos, vid. dydžio, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Cukiniją nuplauname ir sutarkuojame šiaudeliais (jei cukinija imsite didesnę – reikia išpjauti sėklas), įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, įspaudžiame česnako skiltelę, suberiame druską, pipirus (pagal skonį) ir viską gerai išmaišome.
Maišant po truputį beriame persijotus miltus. Miltų neparašiau kiek reikia, nes beriu tiek, kad susimaišytų tiršta blynų tešla (šį kartą sunaudojau apie 1/2 stiklinės miltų – priklauso nuo to kokia sultinga cukinija ir kokio dydžio kiaušinis).
Kepame iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Iškeptus blynelius nusausiname ant popierinio rankšluosčio.
Patiekiame su grietine ar jogurtu.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2013-10-27 17:13
Tai skaniausi blynai, kuriuos teko gaminti pačiam ir vieni skaniausių apskritai. Nors ir nesu cukinijų mėgėjas. Beje, česnako dėjau šiek tiek daugiau 

2013-07-21 16:32
nu kam kam, gero skonio duoda česnakas
2011-09-27 16:59
Aš cukiniją tarkavau (nes neturėjau pjaustyklės pjaustyti šiaudeliais, o rankomis pjaustyti patingėjau
) ir įdėjau tarkuoto fermentinio sūrio.
Tikrai labai patiko 



2011-08-20 11:24
o kam reikia to česnako?! 

2014-08-20 16:31