Cukininės statinaitės su faršo kauburėliu


- Česnakai, 2
- Juodieji pipirai
- Mairūnas, viršūnėlių, 1 arbatinis šaukštelis
- Svogūnai, 1 vienetas
- Jautienos faršas, ar kiaulienos, 400 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska, jūros
- Cukinijos, nedidelės, 2 vienetai
Cukinijas nuplauname, nusausiname ir supjaustome į maždaug 5 cm. ilgio gabalėlius. Lenkto peilio pagalba išpjauname viduriukus, bet ne iki dugno, reikia palikti dugnelį, kad į skardą neišbėgtų sultys. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname kubeliais pjaustytą svogūną, vėliau sudedame faršą, prieš pabaigą suberiame mairūną, druską, pipirus bei sutrintus česnakus. Viską gerai išmaišome ir paliekame, kad šiek tiek pravėstų. Atvėsus įdarui įmušame kiaušinį, išmaišome ir pridedame įdaro į paruoštas statinaites. Statinaites dedame į kepimo indą (galima į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi) ir į įkaitintą orkaitę apie 15 min. kol faršo paviršius gražiai apskrus, o cukinijos suminkštės. Galima paviršių pabarstyti sūriu.
Patiekti su česnakiniu arba pomidorų padažu.
2010-10-12 14:33

2010-08-29 17:19


2011-08-26 11:50