Cukinijų blyneliai "Kitaip"

Cukinijų blyneliai "Kitaip"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kalendra
  • Krapai, smulkinti, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, polentai, 900 mililitrų
  • Druska
  • Druska, polentai, 0.5 valgomojo šaukšto
  • Aliejus, kepimui
  • Cukinijos, 150 gramų
  • Kukurūzų miltai, rupūs, polentai, 300 gramų
Gaminimo instrukcija:

Į puode užvirintą pasūdytą vandenį po truputį pilami miltai, nuolat maišant šaukštu, o dar geriau - plaktuvu-šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai. Supylus visus miltus vis dar nuolat maišant verdama apie pusę valandos. Kai polenta bus išvirusi, ji kris nuo šaukšto visa kartu, ir pati nuslys nuo puodo sienelių.
Į polentą įmaišoma sutarkuota cukinija, įmušamas kiaušinis, taip pat beriami krapai, kvietiniai miltai, kalendra ir druska (jei trūksta).
Gerai išmaišoma ir iš šios tešlos kepami blynai.
Blynai kepami, kol abi pusės gražiai pagelsta.

Receptą atsiuntė: Miglė
» Rašyti komentarą