Cukinijos užkandėlė/garnyras

Cukinijos užkandėlė/garnyras
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 7
  • Juodieji pipirai
  • Paprika, nebūtinai
  • Petražolės
  • Alyvuogių aliejus, arba kitoks
  • Druska
  • Cukinijos, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Cukinijas supjaustome griežinėliais ir apkepame įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Kepame iš abiejų pusių kol apskrus. Tada dedame cukinijas į gilų indą sluoksniais. Sudedame pirmą eilę cukinijų, apibarstome gausiai druska ir pipirais, smulkintu česnaku ir smulkintomis petražolėmis, jei norite, galite dar dėti smulkintos juostelėm raudonosios paprikos. Tada dedame antrą sluoksnį cukinijos ir vėl taip pat kol sudėsite visas cukinijas. Tada jas prislėgti su lėkštute, uždengti indą ir įdėti į šaldytuvą. Neišsigąskite, jos gali atrodyti riebios, bet tokios nėra, tiesiog vėliau jų sultys susimaišo su aliejumi, kuriame jos kepė, todėl atrodo lyg jos plaukiotų riebaluose. Galima valgyti vienas su duona arba patiekti prie mėsos, žuvies, bulvių patiekalų kaip daržovių garnyrą. Skanaus !

Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Aida
2018-08-26 22:23
Geras receptas. Visiems patiko.