Crumble su slyvom ir riešutais

Crumble su slyvom ir riešutais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Lazdyno riešutai, smulkinti, 60 gramų
  • Slyvos, mėlynos, 500 gramų
  • Kvietiniai miltai, 50 gramų
  • Brendis, 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 50 gramų
  • Kokosas, drožlės, 40 gramų
Gaminimo instrukcija:

P.S. Vietoj lazdynų riešutų gali būti migdolai. Dar reikės sviesto papildomai formoms ištepti.

Riešutus lengvai pakepinkite ant sausos keptuvės, kai atvės sumaišykite su miltais, cukrum (jei mėgstat saldžiau patarčiau dėti daugiau cukraus), sviestu, kokosų drožlėm.

Formeles patepkite sviestu, sudėkite smulkintas slyvas, apšlakstykite brendžiu, paviršių padenkite trupiniais.

Dėkite į įkaitintą iki 200°C orkaitę apie 15-20 min. kol gražiai apskrus.

Patiekti su tiršta saldžia grietine ar ledais.

P.S. vietoj riešutų ir kokosų drožių galima dėti pakepintus džiūvėsėlius su čiobreliais - irgi labai skanu!

Receptą atsiuntė: Neringa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Neringa
2011-02-04 13:55
Galima, bet bus labai saldu ir uogos neislaikys konsistencijos, nes jau buvo karta termiskai apdototos
Anna
2011-02-04 13:46
įdomu ar galima dėti uogas iš uogienių ?
Isbandyta
2010-09-19 14:23
puikus receptas! su visokiom svieziom (nors tinka ir saldytos) uogom!
Neringa
2010-09-02 22:19
Zinoma, kad isbandziusi. Juk nuotrauka ideta, kaip atrodo. O siaip crumle' labai megstu, tiek su slyvom, tiek su misko uogom, kriausem, obuoliai, vysniom ir pan. ! Virsutinis sluoksnis traskus, o po apacia sultingos uogos slepiasi, su ledais arba saldzia grietine (ar grietinele) apsivalgymas!
meja
2010-09-02 21:49
Kazi ar pati darytoja isbandziusi sy patiekala?kazin koks jo skonis?