Crumble su slyvom ir riešutais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Lazdyno riešutai, smulkinti, 60 gramų
- Slyvos, mėlynos, 500 gramų
- Kvietiniai miltai, 50 gramų
- Brendis, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 50 gramų
- Kokosas, drožlės, 40 gramų
Gaminimo instrukcija:
P.S. Vietoj lazdynų riešutų gali būti migdolai. Dar reikės sviesto papildomai formoms ištepti.
Riešutus lengvai pakepinkite ant sausos keptuvės, kai atvės sumaišykite su miltais, cukrum (jei mėgstat saldžiau patarčiau dėti daugiau cukraus), sviestu, kokosų drožlėm.
Formeles patepkite sviestu, sudėkite smulkintas slyvas, apšlakstykite brendžiu, paviršių padenkite trupiniais.
Dėkite į įkaitintą iki 200°C orkaitę apie 15-20 min. kol gražiai apskrus.
Patiekti su tiršta saldžia grietine ar ledais.
P.S. vietoj riešutų ir kokosų drožių galima dėti pakepintus džiūvėsėlius su čiobreliais - irgi labai skanu!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-02-04 13:46
įdomu ar galima dėti uogas iš uogienių ?
2010-09-19 14:23
puikus receptas! su visokiom svieziom (nors tinka ir saldytos) uogom! 

2010-09-02 22:19
Zinoma, kad isbandziusi. Juk nuotrauka ideta, kaip atrodo. O siaip crumle'
labai megstu, tiek su slyvom, tiek su misko uogom, kriausem, obuoliai, vysniom ir pan. ! Virsutinis sluoksnis traskus, o po apacia sultingos uogos slepiasi, su ledais arba saldzia grietine (ar grietinele) apsivalgymas!

2010-09-02 21:49
Kazi ar pati darytoja isbandziusi sy patiekala?kazin koks jo skonis?
2011-02-04 13:55