Creme brulee

Creme brulee
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grietinėlė, 400 mililitrų
  • Kiaušiniai, 8 vienetai
  • Cukrus, 100 gramų
  • Pienas, 400 gramų
  • Pupelės, Tonko, 1 gabalas
  • Cukrus, rudas, 30 gramų
  • Vanilė, lazdelė, šviežia, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 100°C temperatūros. Sutarkuokite Tonka pupeles.

  2. Pašildykite pieną su grietinėle ir tarkuotomis Tonko pupelėmis.

  3. Dubenėlyje suplakite kiaušinių trynius kartu su cukrumi. Tada plakinį, po truputį, supilkite į verdantį pieno mišinį. Gautą mišinį išpilstykite į karščiui atsparias formeles ir pašaukite į orkaitę 30 - 40 minučių (desertą lengvai pakratykite. Jeigu kremas nedreba, vadinasi jau yra iškepęs).

  4. Desertą, atvėsinkite ir padėkite 1 - 3 valandoms į šaldytuvą.
    Kiekvieno deserto viršų karamelizuokite ruduoju cukrumi (naudokite specialų degiklį).

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą