Crème brûlée

Crème brûlée
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, 6 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, rudasis, 6 valgomieji šaukštai
  • Vanilė, ankštys, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, tryniai, 6 vienetai
  • Grietinėlė, 36% riebumo, 500 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Grietinėlę supilame į puodą, sudedame per pusę perlaužtą vanilės ankštį ir verdame, kol suputos.
Išvirus atvėsiname.
Trynius su cukraus pudra išplakame iki baltos masės ir įmaišome į atvėsintą grietinėlę.
Gautą masę supilame į kepimo indą, dedame į aukštesnę orkaitės lentyną, orkaitės apačioje padedame skardą su vandeniu ir kepame apie 30 min. 160 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą kremą paliekame atvėsti, o atvėsusį padedame 4 val. į šaldytuvą.
Prieš patiekiant atsargiai nusausiname kremo paviršių popieriniu rankšluosčiu, apibarstome ruduoju cukrumi ir padeginame specialiu dujiniu degikliu, kol cukrus karamelizuojasi.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą