Crème brûlée

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukraus pudra, 6 valgomieji šaukštai
- Cukrus, rudasis, 6 valgomieji šaukštai
- Vanilė, ankštys, 1 vienetas
- Kiaušiniai, tryniai, 6 vienetai
- Grietinėlė, 36% riebumo, 500 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Grietinėlę supilame į puodą, sudedame per pusę perlaužtą vanilės ankštį ir verdame, kol suputos.
Išvirus atvėsiname.
Trynius su cukraus pudra išplakame iki baltos masės ir įmaišome į atvėsintą grietinėlę.
Gautą masę supilame į kepimo indą, dedame į aukštesnę orkaitės lentyną, orkaitės apačioje padedame skardą su vandeniu ir kepame apie 30 min. 160 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą kremą paliekame atvėsti, o atvėsusį padedame 4 val. į šaldytuvą.
Prieš patiekiant atsargiai nusausiname kremo paviršių popieriniu rankšluosčiu, apibarstome ruduoju cukrumi ir padeginame specialiu dujiniu degikliu, kol cukrus karamelizuojasi.
Skanaus.
» Rašyti komentarą