Citrinukas

Citrinukas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, tarkuota žievelė, 3 valgomieji šaukštai
  • Cukraus pudra, 200 gramų
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 300 gramų
  • Džiūvėsėliai
  • Druska
  • Aliejus, formai patepti
  • Sviestas, 200 gramų
  • Riešutai, kapoti, 50 gramų
  • Kepimo milteliai
  • Vanilinis cukrus, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:

Glajui:
100 g cukraus pudros
100 ml citrinų sulčių

Sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir druską gerai išsukite, įmuškite po vieną kiaušinius. Po truputį į masę berkite krakmolą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, riešutais ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Tešlą klokite į išteptą riebalais ir pabarstytą džiūvėsėliais formą. Kepkite orkaitėje 50-60 minučių. Dar karštą kepinį išimkite iš formos ir keliose vietose subadykite plona vielele. Suvilgykite citrinų sultimis, sumaišytomis su cukrumi ir ataušinkite.
Sumaišykite glajui skirtus produktus, sukite, kol pasidarys skaidri vientisa masė. Apipilkite ja kepinį.
Puoškite riešutais.
Patariu valgyti karštą su vanilinias ledais.
Skanaus ;)~

Receptą atsiuntė: Ingrida
» Rašyti komentarą