Citrinų skonio varškės keksas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Citrinos, 1 vienetas
- Cukraus pudra, 0.75 stiklinės
- Margarinas, kambario temperatūros, 180 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
- Soda, 0.75 arbatinio šaukštelio
- Varškė, 180 gramų
- Vanilinis cukrus
Gaminimo instrukcija:
Atskirkite baltymus nuo trynių ir padėkite į šaldytuvą.
Margarinas sumaišykite su cukraus pudra.
Nesustojant maišyti vienu metu įdėkite kiaušinių trynius ir varškę.
Po to į tešlą įdėti citrinos žievelę (tik tą plonytę – geltoną).
Po to nulupkite citriną, atskirkite jos minkštimą nuo „grotelių (odelių)“ ir smulkiai smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su soda.
Suberkite miltus į tešlą ir gerai išmaišykite.
Įdėkite citrinos minkštimą, sumaišytą su soda, ir vanilinį cukrų.
Baltymus suplakite iki kietų „pikų“ ir įmaišykite į tešlą dviem etapais.
Tešlą sudėkite į kekso formą ir kepkite 180° C laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
SkAnAuS!
» Rašyti komentarą