Citrinų skonio varškės keksas

Citrinų skonio varškės keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Cukraus pudra, 0.75 stiklinės
  • Margarinas, kambario temperatūros, 180 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
  • Soda, 0.75 arbatinio šaukštelio
  • Varškė, 180 gramų
  • Vanilinis cukrus
Gaminimo instrukcija:

Atskirkite baltymus nuo trynių ir padėkite į šaldytuvą.
Margarinas sumaišykite su cukraus pudra.
Nesustojant maišyti vienu metu įdėkite kiaušinių trynius ir varškę.
Po to į tešlą įdėti citrinos žievelę (tik tą plonytę – geltoną).
Po to nulupkite citriną, atskirkite jos minkštimą nuo „grotelių (odelių)“ ir smulkiai smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su soda.
Suberkite miltus į tešlą ir gerai išmaišykite.
Įdėkite citrinos minkštimą, sumaišytą su soda, ir vanilinį cukrų.
Baltymus suplakite iki kietų „pikų“ ir įmaišykite į tešlą dviem etapais.
Tešlą sudėkite į kekso formą ir kepkite 180° C laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

SkAnAuS!

Receptą atsiuntė: Irina
» Rašyti komentarą