Citrininis varškės pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Citrinos, 1 vienetas
- Cukrus, 200 gramų
- Cukrus, apibarstymui
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Grietinėlė, neriebi, 100 mililitrų
- Varškė, liesa, 350 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Pudingas, vanilinis, 20 gramų
- Uogos, šaldytos braškės, vyšnios, mėlynės ar pan.
Gaminimo instrukcija:
Pasidaryti padažą: šaldytas uogas užpilti su cukrumi ir palikti, kad atitirptų.
Citriną nuplauti trinant šepetėliu. Nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti. Baltymus plakti, kol susidarys standžios putos. Trynius išsukti su cukrumi, sudėti varkę, supilti citrinos sultis, suberti žieveles ir išmaišyti. Po truputį supilti grietinėlę ir gerai išsukti. Suberti miltus, pudingo ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. Masę sudėti į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Patiekti su uogomis ir susidariusiu jų sirupu. Skanaus!
» Rašyti komentarą