Citrininis pyragas su bruknėmis


- Sviestas, 100 gramų
- Grietinė, 30 % riebumo, 200 mililitrų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, smulkus, 350 mililitrų
- Citrinos, 1 vienetas
- Miltai, 300 mililitrų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Bruknės, 1 žiupsnelis
- Uogienė, bruknių, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
- Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temp. . Ištirpinkite sviestą. Išplakite kiaušinius su 200 ml cukraus iki purumo. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir tarkuotą citrinos žievelę. Suberkite juos į kiaušinių mišinį. Įmaišykite grietinę ir lydytą sviestą. Išmaišykite, kad tešla būtų vientisa. Supilkite tešlą į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepkite orkaitės centre apie 40 minučių.
Išvirkite sirupą. Virkite citrinos sultis su 150 g cukraus ir dviem šaukštais vandens ant mažos ugnies iki sirupo kon¬sis¬tencijos. Iškeptame pyrage mediniu pagaliuku padarykite daug skylučių ir po truputį užpilkite karštu sirupu. Atvėsusį pyragą puoškite bruknėmis, bruknių sirupu ir apibarstykite cukraus pudra. Pyragą supjaustykite riekelėmis arba trikampėliais.
2018-09-02 11:47