Citrininis pyragas su bruknėmis

Citrininis pyragas su bruknėmis
Be uogienės.
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, 100 gramų
  • Grietinė, 30 % riebumo, 200 mililitrų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, smulkus, 350 mililitrų
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Miltai, 300 mililitrų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Bruknės, 1 žiupsnelis
  • Uogienė, bruknių, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temp. . Ištirpinkite sviestą. Išplakite kiaušinius su 200 ml cukraus iki purumo. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir tarkuotą citrinos žievelę. Suberkite juos į kiaušinių mišinį. Įmaišykite grietinę ir lydytą sviestą. Išmaišykite, kad tešla būtų vientisa. Supilkite tešlą į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepkite orkaitės centre apie 40 minučių.

  2. Išvirkite sirupą. Virkite citrinos sultis su 150 g cukraus ir dviem šaukštais vandens ant mažos ugnies iki sirupo kon¬sis¬tencijos. Iškeptame pyrage mediniu pagaliuku padarykite daug skylučių ir po truputį užpilkite karštu sirupu. Atvėsusį pyragą puoškite bruknėmis, bruknių sirupu ir apibarstykite cukraus pudra. Pyragą supjaustykite riekelėmis arba trikampėliais.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Alma K.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Diana
2018-09-02 11:47
Ačiū už receptą. Pasakiškai skanus pyragas.