Citrininis gardėsis

Citrininis gardėsis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pienas, 180 mililitrų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Rudasis cukrus, 100 gramų
  • Sviestas, 70 gramų
  • Miltai, 50 gramų
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Citriną nušveisti ir smulkia tarka nutarkuoti žievelę, iš minkštimo išspausti sultis. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.

  2. Sviestą išlydyti ir sumaišyti su cukrumi, įmaišyti citrinos žieveles, sultis ir gerai išplakti plaktuvu.

  3. Tuomet pridėti trynius, miltus, kepimo miltelius, pieną ir dar kartą gerai išplakti.

  4. Baltymus su druska išplakti iki standžių putų ir dalimis įmaišyti į tešlą.

  5. Krėsti tešlą į kepimo formą ir kepti 30 min. iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

  6. Iškepusį pyragą šiek tiek ataušinti ir skanauti.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą