Citrininis gardėsis

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Pienas, 180 mililitrų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Rudasis cukrus, 100 gramų
- Sviestas, 70 gramų
- Miltai, 50 gramų
- Citrinos, 1 vienetas
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Citriną nušveisti ir smulkia tarka nutarkuoti žievelę, iš minkštimo išspausti sultis. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
Sviestą išlydyti ir sumaišyti su cukrumi, įmaišyti citrinos žieveles, sultis ir gerai išplakti plaktuvu.
Tuomet pridėti trynius, miltus, kepimo miltelius, pieną ir dar kartą gerai išplakti.
Baltymus su druska išplakti iki standžių putų ir dalimis įmaišyti į tešlą.
Krėsti tešlą į kepimo formą ir kepti 30 min. iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusį pyragą šiek tiek ataušinti ir skanauti.
» Rašyti komentarą