Citrininiai keksiukai


- Sviestas, 200 gramų
- Cukrus, 300 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Miltai, 350 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinos, 1 vienetas
Į dubenį įdėti kambario temperatūros sviestą ir išsukti iki purumo.Suberti 2/3 cukraus ir dar kartą gerai išsukti.
Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių.Trynius sudėti į sviesto masę ir išsukti,kol cukrus bus ištirpęs. Įmaišyti grietinę, nutarkuotą citrinos žievelę ir iš citrinos išspaustas sultis.
Sumaišyti kepimo miltelius su miltais. Persijoti ir po šaukštą įplakti. Suberti likusią dalį cukraus, dar kartą išmaišyti.
Kitame dubenyje iki standumo išplakti baltymus. Šaukštu atsargiai įmaišyti į paruoštą tešlą.
Dėti popierines formeles į keksiukų skardą. Maždaug šaukštas su kaupu tešlos vienai formelei. Kepti 175c/40 min.Stebėkite kada keksiukai taps gražios švelniai rudos spalvos,tuomet jie bus iškepe (aš dar tikrinu su mediniu iešmeliu).
Kremui: Sviestą išsukti su cukraus pudra ir trimis šaukštais pieno, įlašinti porą lašų vanilės esencijos. Viską išplakti iki purumo ir uždėti ant keksiukų.
Skanaus :)
2015-02-15 10:56
2015-02-01 11:24


2015-01-30 12:32


2015-02-19 21:05