Citrininiai blyneliai su burnočiais


- Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
- Miltai, 0.5 stiklinės
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 žiupsnelis
- Kefyras, arba natūralus jogurtas, 1.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Rudasis cukrus, arba medus, 2 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Citrinos žievelė, 1 vienetas
- Burnočiai, virtos kruopos, 1 stiklinė
Dideliame dubenyje sumaišykite visus birius produktus: abejus miltus, kepimo miltelius, sodos miltelius, druską.
Kitame dubenėlyje sumaišykite kefyrą ar jogurtą, kiaušinius, cukrų (arba medų), aliejų ir citrinų žieveles.
Į birių produktų dubenį supilkite skystų produktų mišinį ir lengvai viską išmaišykite - tik tiek, kad susimaišytų ingredientai, nseijaudinkite, jei liks gumulėlių. Pabaigoje supilkite virtus burnočius (jei jie pernelyg sulipę, lengvai pakedenkite juos šakute), ir viską dar kartą lengvai sumaišykite.
Palikite pastovėti.Įkaitinkite keptuvę.
Galite truputį patepti aliejumi.
Kepkite norimo dydžio blynelius po minutę - dvi iš abiejų pusių, kol šie gražiai paruduos, bet išliks minkšti ir purūs.
Pagardinkite medumi ar sirupu ir ragaukite. :)