Cinamoninis obuolių pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Miltai, 180 gramų
- Pienas, 150 mililitrų
- Sviestas, +trupučio formai ištepti, 110 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Obuoliai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Rudasis cukrus, 60 gramų
- Kepimo milteliai, 10 gramų
- Vanilės ekstraktas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.
Kiaušinį suplakti su paprastu cukrumi į purų, baltą kremą. Įplakti 50 gr minkšto sviesto, tada pieną. Sviestą aš visiškai išlydžiau, nes mano elektrinis smulkintuvas tokių gabaliukų nesuplaktų. Supilti plakinį į miltų mišinį, pagardinti vanile ir gerai viską išmaišyti.
Kepimo skardą ištepti šaukšteliu sviesto, sukrėsti tešlą ir išlyginti paviršių.
Obuolį supjaustyti 2 mm storio skiltelėmis, jas sukaišioti aukštyn į tešlą. Pyrago paviršių pabarstyti ruduoju cukrumi ir cinamonu. Likusį sviestą supjaustyti mažais kubeliais ir išdėlioti ant pyrago paviršiaus.
Kepti iki 180 C laispnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
» Rašyti komentarą