Cinamoninis obuolių pyragas

Cinamoninis obuolių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 180 gramų
  • Pienas, 150 mililitrų
  • Sviestas, +trupučio formai ištepti, 110 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Obuoliai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Rudasis cukrus, 60 gramų
  • Kepimo milteliai, 10 gramų
  • Vanilės ekstraktas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.

  2. Kiaušinį suplakti su paprastu cukrumi į purų, baltą kremą. Įplakti 50 gr minkšto sviesto, tada pieną. Sviestą aš visiškai išlydžiau, nes mano elektrinis smulkintuvas tokių gabaliukų nesuplaktų. Supilti plakinį į miltų mišinį, pagardinti vanile ir gerai viską išmaišyti.

  3. Kepimo skardą ištepti šaukšteliu sviesto, sukrėsti tešlą ir išlyginti paviršių.

  4. Obuolį supjaustyti 2 mm storio skiltelėmis, jas sukaišioti aukštyn į tešlą. Pyrago paviršių pabarstyti ruduoju cukrumi ir cinamonu. Likusį sviestą supjaustyti mažais kubeliais ir išdėlioti ant pyrago paviršiaus.

  5. Kepti iki 180 C laispnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą