Ciabatta (itališka duona)

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sezamo sėklos, sėklos
- Kvietiniai miltai, 3-4
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Vanduo, šiltas, arba pienas, 1.5 stiklinės
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Aliejus, patepti skardai
- Mielės, 25 gramai
Gaminimo instrukcija:
Pusėje stiklinės šilto pieno ištirpiname mieles su cukrumi ir palaukiame 5min.
Į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, alyvuogių aliejų, ištirpintas mieles bei likusį pieną (arba vandenį) ir plakamne viską apie 15 min., greitu režimu. Tešla gausis lipni - tokia ir turi būti.
Gautą tešlą pridengiame rankšluosčiu ir pastatome šiltai 30 min., kad pakiltų (aš statau į pašildytą ir iki 25 laipsnių temperatūros atvėsusią orkaitę).
Kepimo skardą patepame aliejumi, pabarstome miltais, sudedame tešlą ir pabarstome ją sezamo sėklomis.
Kepame iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–25 min
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-07-31 13:44
Nesenai išsikepiau šios duonos ir galiu pasakyti, kad 2 šaukšteliai druskos tikrai yra per daug, mano skoniui gavosi per sūri. Kai kepsiu kitą kartą, tikrai dėsiu mažiau druskos.
2011-05-25 01:06
As ir nesuprantu, kam toki kepini vadint 'ciabatta'
? Vadintusi sau - 'apvalus batonas su sezamais' ir baigta!

2011-05-24 16:21
Tikras italas, pamates tokios formos duona, vadinama chiabatta - batus pamestu ish netiketumo...
Chiabatta, mielosios, niekada Italijoj nekepama apvali !!!!!!
Tai pailga, kartais persukta, labai poreta ir netrupi duona!


Chiabatta, mielosios, niekada Italijoj nekepama apvali !!!!!!
Tai pailga, kartais persukta, labai poreta ir netrupi duona!

2011-05-20 20:56
kaip tik kepu
ne taip paprasta buvo surasti paprastą paprastos duonytės receptą

ne taip paprasta buvo surasti paprastą paprastos duonytės receptą

2012-01-31 13:11