"Chai Latė" panakota

"Chai Latė" panakota
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pabarstukai, papuošimui
Kremui:
  • Plakamoji grietinėlė, 350 mililitrų
  • Pienas, 150 mililitrų
  • Želatina, 4 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Juodoji arbata, naudojau "Earl grey", 1 pakelis
  • Maltas kardamonas, 1 žiupsnelis
Želė sluoksniui:
  • Spanguolių sultys, 0.666667 stiklinės
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Želatina, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kremui želatiną užpilti šaltu vandeniu, tiek, kad apsemtų. Palikti brinkti apie 15-20 min.

  2. Nedideliame puode užkaisti grietinėlę ir pieną. Suberti cukrų, maltą kardamoną ir įdėti arbatos pakelį. Pakaitinti, bet neužvirti. (iki 70-80C laipsnių). Nukelti nuo ugnies ir išimti arbatos pakelį.

  3. Supilti išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišyti, kol želatina ištirps. Palikti atvėsti iki kiek šiltesnės nei kambario temperatūros. Tada dar kartą išmaišyti, supilti į serviravimo indelius ir palikti šaldytuve sustingti.

  4. Žele sluoksniui želatiną taip pat užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti. Išbrinkusią želatiną pakaitinti su spanguolių sultimis ir cukrumi, kol želatina visiškai ištirps. Neužvirti. Nukelti nuo ugnies, palikti atvėsti.

  5. Ant sustingusios grietinėlės užpilti spanguolių želė, vėl pastatyti į šaldytuvą mažiausiai 1 val. (galima ir ilgiau, jei dar nesustings per valandą).

  6. Patiekti papuoštą pabarstukais.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą