Chačapuri

Chačapuri
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Sūris, (kietųjų rūšių) , 600 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Žalumynai, (krapai, petražolės, kinza..)
Tešlai:
  • Miltai, 5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kefyras, 500 mililitrų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Aptepimui:
  • Sviestas, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Miltuose padaryti duobutę, į ją supilti kefyrą, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską bei supilti aliejų. Viską išminkyti. Tešla turi būti elastinė, nekieta. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę arba į maišą ir paliekame 1 val. šaldytuve.

  2. Sūrius sutarkuojame burokine tarka, įmušam kiaušinį, įdedam susmulkintus žalumynus.

  3. Tešlą padaliname 5 lygius ~ 3-4 cm skersmens „kamuoliukus“ . Kol kočiojame vieną kamuoliuką kitus laikome po maistine plėvele. Iškočiojame apskritimą ~ 0,5 cm storio, dedam įdaro ~ 3-4 v.š. ir surenkame kaip maišelį. Apverčiame bei nestipriai pakočiojame.
    Kepame įkaitintoje keptuvėje su nedideliu aliejaus kiekiu. Kiekvieną iškeptą chačapurį gerai sutepame išlydytu sviestu.

Porcijų skaičius: 9
Receptą atsiuntė: Julija
» Rašyti komentarą