Česnakinės varškės pyragas

Česnakinės varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bazilikas, smulkintas
  • Česnakai, 3
  • Petražolės, smulkintos
  • Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
  • Pienas, arba grietinėlė, 0.5 stiklinės
  • Sūris, tarkuotas, 100 gramų
  • Varškė, 400 gramų
  • Druska
  • Sviestas, arba margarinas, 100 gramų
  • Svogūnų laiškai, smulkinti, 2 saujos
Gaminimo instrukcija:

300 g varškės sutrinama su minkštu sviestu, šiek tiek druskos bei miltais ir gauta tešla išklojama sviestu patepta kepimo forma.
Likę 100 g varškės sumaišoma su 2 kiaušinių tryniais, tarkuotu sūriu, pienu, susmulkintu česnaku, baziliku, svogūnų laiškais, petražolėmis ir šiek tiek druskos.
Gauta masė sudedama į kepimo formą ant tešlos ir viskas aptepama plaktu 1 kiaušinio tryniu.
Kepama apie 30-40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Vika
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rasa Jurgutaviciene
2014-02-25 21:32
kas kepete,labai prasau pasakyti,ar istiesu varskes kiekis nesukeistas vietomis?????? ACIU
Linas
2012-03-10 13:37
Nors praėjus ~12val po kepimo, jis sukietėjo ir visai valgomas
Linas
2012-03-09 22:52
Na va, iškepė, kvapas labai skanus tik man gavosi toks šiek tiek išsklidęs. Gal kiek ilgiau reikėjo pakepti (?) , nes aš pamačiau kad svyla ir prisukau ugnį. Ar labiau sviestu ištepti stiklinį indą (?)
O šiaip visai nieko skonis. Tik aš dėčiau daugiau svogūnų
Linas
2012-03-09 22:24
Dabar kaip tik kepa toks. Dėjau į ~20x20x7cm stiklinį indą. Tai manau pats tas dydis. Dabar laukiu kol iškeps ir tada parašysiu kaip gavosi
Gile
2012-02-25 14:06
Labai skanus ir greitai pagaminamas pyragas! Rekomenduoju!