Česnakinės bandelės

Česnakinės bandelės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, tešlai, 20 gramų
  • Česnakai, įdarui, 8
  • Kiaušiniai, aptepimui, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 400 gramų
  • Pienas, aptepimui, 1 valgomasis šaukštas
  • Pienas, tešlai, 250 mililitrų
  • Druska, tešlai, 0.5 valgomojo šaukšto
  • Sviestas, įdarui, 60 gramų
  • Sviestas, tešlai, 30 gramų
  • Mielės, sausos, tešlai, 4 gramai
  • Provanso žolelės, įdarui
Gaminimo instrukcija:

Labai skanios bandelės, tinkančios valgyti su sriuba ar šiaip be nieko.. ;)))

1. Pieną įpilame į karščiui atsparų indą, įdedame sviesto, cukraus, druskos. Pakaitinam, kol ištirps sviestas. Ataušiname.
2. Sausas mieles sumaišome su miltais ir po truputį beriame į tešlą. Sumaišius paliekame apie 1 val., kad tešla pakiltų.
3. Tešlą padalijame į 10 dalių, suformuojame rutuliukus, įspaudžiame per vidurį, išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir vėl paliekame kilti apie 30 min.
4. Įdarui česnaką smulkiai supjaustome ir su SANTA MARIA Provanso žolelėmis įdedame į kambario temperatūros, minkštą sviestą, gerai išmaišome.
5. Kai bandelės truputį iškyla, kiekvieną iš jų įpjauname peiliu, aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu ir įspaudžiame dalį įdaro.
6. Kepame iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.

Skanaus! :)))

Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą