Cepelinai su mėsa

Cepelinai su mėsa
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, virtos, 3 vienetai
  • Bulvės, žalios, 12 vienetų
  • Juodieji pipirai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Taukai (kiaulių), tirpinti, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Grietinė
  • Mėsa, malta, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:

Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.
Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas.
Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.
Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiais, krakmolu, pasūdoma bei gerai išminkoma.
Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai.
Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min., atsargiai pamaišant.
Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine bei spirgučiais.
Cepelinams įdaras daromas iš žalios ar virtos mėsos, lašinukų, kepenų, varškės, grybų ar kt.
Šių cepelinų mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska.
Išvirę Cepelinai užpilami riebaluose (arba su lašiniukais) pakepintais svogūnais su grietine.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Virginija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Milda
2016-01-21 22:47
Verdama 20 - 25 min. Tai reiskia tiek laiko verdama idejus cepelinus ar poto kai jie iskyla i pavirsiu?
giedriune
2015-07-21 18:41
kaip seniai dariau cepelinus. dabar pasiruosusi vel gaminti. niam niam niam
devidas
2015-02-02 18:16
lukai
Aleksas
2015-01-24 11:50
Labai skanūs, ačiū. Klasikiniai sakyčiau cepelinai. Labai labai skanu!!!
Mantas
2013-11-12 17:10
P.S. Mano cepelinai LABAI DIDELI , nes kitokiu nemoku - dideles rankos - tai gavosi 8 cepelinai , bet man dideliam vyrui 2 - per akis buvo, nors Karmelavoj 4 iveikiu