Cepelinai su mėsa


- Bulvės, virtos, 3 vienetai
- Bulvės, žalios, 12 vienetų
- Juodieji pipirai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Taukai (kiaulių), tirpinti, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Grietinė
- Mėsa, malta, 500 gramų
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.
Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas.
Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.
Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiais, krakmolu, pasūdoma bei gerai išminkoma.
Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai.
Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min., atsargiai pamaišant.
Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine bei spirgučiais.
Cepelinams įdaras daromas iš žalios ar virtos mėsos, lašinukų, kepenų, varškės, grybų ar kt.
Šių cepelinų mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska.
Išvirę Cepelinai užpilami riebaluose (arba su lašiniukais) pakepintais svogūnais su grietine.
Skanaus.
2015-07-21 18:41
2015-02-02 18:16
2015-01-24 11:50
2013-11-12 17:10

2016-01-21 22:47