Cepelinai

Cepelinai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, virtos, 3 vienetai
  • Bulvės, žalios, 1 kilogramas
  • Juodieji pipirai, malti
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Druska
  • Mėsa, jautiena ir kiauliena, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:

Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite.
Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir sudėkite į išsunktas sutarkuotas bulves.
Įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
Mėsą sumalkite, įdėkite pakepintų riebaluose svogūnų, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais, plonai išplokite, į vidurį dėkite dalį mėsos įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite ovalios formos cepeliną.
Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 15- 20 min.
Padažui paspirginkite smulkiai supjaustytus šviežius lašinukus, pridėkite kubeliais supjaustytų svogūnų ir pakepkite kol pagels, po to įdėkite grietinę ir pakaitinkite iki užvirs. Druskos dėti pagal skonį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Agnė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Anna
2015-05-07 13:31
Mano vyras mase daro tokiu santykiu 1:10 tai 1 virta bulve ant 10 zaliu. Visada jam gaunasi labai skanus cepeliakai
Zinau kad kaikurie apvolioja zaliu cepelyna krakmale
Edvardas
2013-05-02 01:25
Kad cepelinai nesusileistu ir bulvine dalis griau priliptu prie mesos i mesa reikia ideti slapio krakmolo. Nereikia jokiu budu virti ant dideles ugnies. Kada tik pradeda viri, rekia ugni sumazinti iki lygio, kada verda letai. Virti reikia kuo ilgiau,- apie 35-45 min.. O patys skaniausi cepelinai gaunasi, kada isvirus dar palieki pasusti dar kokia valanda.
Edvardas
2013-05-02 01:13
Vietoje virtu bulviu, galima deti bulviu koses milteliu, bet bulves nereikia labai stipriai nusunkti. Ir is viso, visada geriau, kai bulviu tesla buna slapesne. Su bulviu milteliais gaunasi visada geriau, negu su virtomis bulvemis. Ju nerieikia virti, saldyti, trinti, nes ne visada idealiai gerai susitrina. Bet reikia pagauti proporcija, kiek tu milteliu ideti, geriau maziau, negu daugiau, nes kada per daug, tada cepelinai gali susileisti. Skanaus. Uz si patenta moketi nieko nereikia. Receptas is Amerikos. Dar karta skanaus.
(anonimas)
2012-03-13 17:52
Kiek bulviu - tiek ir cepelinu, kokio dydzio darote cepelinus - tokio pat dydzio imkit ir bulves + 2papildomai, jeigu netycia pradesit lipdyti didesnius cepelinus. Butinai pridekit krakmolo, bent 1 valg. sauksta ant 3 cepelinu, tada jie neistis.
ruta
2011-11-21 01:30
kodel niekas neraso kad i vandeni krakmolo reikia ideti,kad neistestu