Cepelinai


- Bulvės, virtos, 3 vienetai
- Bulvės, žalios, 1 kilogramas
- Juodieji pipirai, malti
- Svogūnai, 1 vienetas
- Druska
- Mėsa, jautiena ir kiauliena, 200 gramų
Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite.
Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir sudėkite į išsunktas sutarkuotas bulves.
Įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
Mėsą sumalkite, įdėkite pakepintų riebaluose svogūnų, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais, plonai išplokite, į vidurį dėkite dalį mėsos įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite ovalios formos cepeliną.
Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 15- 20 min.
Padažui paspirginkite smulkiai supjaustytus šviežius lašinukus, pridėkite kubeliais supjaustytų svogūnų ir pakepkite kol pagels, po to įdėkite grietinę ir pakaitinkite iki užvirs. Druskos dėti pagal skonį.
Skanaus.
2013-05-02 01:25



2013-05-02 01:13
2012-03-13 17:52
2011-11-21 01:30
2015-05-07 13:31
Zinau kad kaikurie apvolioja zaliu cepelyna krakmale