Burokėlių salotos su mocarelos sūriu ir rausvaisiais svogūnais

Burokėlių salotos su mocarelos sūriu ir rausvaisiais svogūnais
Sočios ir gaivios salotos.
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Burokėliai, virti, llupti, 250 gramų
  • Sūris, Mocarela , 100 gramų
  • Citrinos, nedidelė, 0.5 vieneto
  • Salotos, Iceberg, 0.5 gūželės
  • Svogūnai, rausvieji, 0.5 galvos
Padažui:
  • Vanduo, 3 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, alyvuogių , 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Petražolės, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Burokėlius perpjauti per pusę ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sūrį suplėšyti nedideliais gabalėliais. Salotas supjaustyti juostelėmis.Pusę galvutės svogūno supjaustyti plonais griežinėliais. Citriną nuplikyti ir atpjauti vieną ploną griežinėlį. Iš likusios citrinos išspausti sultis.

  2. Paruošti užpilą: sumaišyti du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, 0,5 citrinos sultis, valgomąjį šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos ir 3 valgomus šaukštus vandens.

  3. Ant lėkštės dugno išdėlioti sluoksnį virtų burokėlių ir sulaistyti užpilu. Po to sudėti salotas, sūrį, svogūnų griežinėlius ir likusius burokėlius. Viską vėl gausiai aplaistyti užpilu. Puošti petražolėmis ir citrinos griežinėliu.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Alma K.
» Rašyti komentarą