Burokėlių salotos su mocarelos sūriu ir rausvaisiais svogūnais

Sočios ir gaivios salotos.
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Burokėliai, virti, llupti, 250 gramų
- Sūris, Mocarela , 100 gramų
- Citrinos, nedidelė, 0.5 vieneto
- Salotos, Iceberg, 0.5 gūželės
- Svogūnai, rausvieji, 0.5 galvos
- Vanduo, 3 valgomieji šaukštai
- Aliejus, alyvuogių , 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Petražolės, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Burokėlius perpjauti per pusę ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sūrį suplėšyti nedideliais gabalėliais. Salotas supjaustyti juostelėmis.Pusę galvutės svogūno supjaustyti plonais griežinėliais. Citriną nuplikyti ir atpjauti vieną ploną griežinėlį. Iš likusios citrinos išspausti sultis.
Paruošti užpilą: sumaišyti du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, 0,5 citrinos sultis, valgomąjį šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos ir 3 valgomus šaukštus vandens.
Ant lėkštės dugno išdėlioti sluoksnį virtų burokėlių ir sulaistyti užpilu. Po to sudėti salotas, sūrį, svogūnų griežinėlius ir likusius burokėlius. Viską vėl gausiai aplaistyti užpilu. Puošti petražolėmis ir citrinos griežinėliu.
» Rašyti komentarą