Burokėlių lapų blynai

Burokėlių lapų blynai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Burokėliai, koteliai ir lapai (žalių arba apvirtų), 2 saujos
  • Svogūnų laiškai, 1 sauja
  • Krapai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Miltai, 4 valgomieji šaukštai
  • Pienas
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Blynams reikia smulkiai supjaustytų kuo plonesnių burokėlių kotelių ir kuo jaunesnių lapelių. Peraugę ir stori koteliai netinka. Bet jeigu yra tik tokie burokėlių koteliai ir lapai, juos galima apvirti kelias minutes

  2. Smulkiai susipjaustyti svogūną, jo laiškus, krapus, viską sudėti į iš miltų, pieno ir kiaušinių pasidarytą įprastą blynams masę. Tada sudėti burokėlius. Įdėti druskos. Gerai išmaišyti. Jeigu per skysta, įdėti miltų.

  3. Kepti kaip paprasčiausius blynus. Tik ant mažos ugnies. Dažniau pavartant, kad burokėliai spėtų suminkštėti. Nors man patinka, kai tie koteliai šiek tiek dar traškūs.

  4. Skanu ir karšti, ir šalti blyneliai. Su grietine. Su kefyru. Skanaus.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Silvija
» Rašyti komentarą