Burnoje tirpstantis tortas


- Apelsinai, 2 vienetai
- Cukraus pudra, 20 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Krakmolas, 75 gramai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 75 gramai
- Grietinėlė, 500 mililitrų
- Šokoladas, juodasis, 50 gramų
- Varškė, liesa, 500 gramų
- Želatina, 16 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, pakelis, 2 vienetai
Tešlai kiaušinius suplakite su 3 valg. šaukštais karšto vandens, 150 g cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus.
Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Tešlą iškrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite orkaitėje 30 min.
Iškepusį biskvitą išimkite iš formos, nuimkite kepimo popierių ir leiskite atvėsti.
Po to horizontaliai perpjaukite į dvi dalis , kad apatinė dalis butu šiek tiek storesnė.
Storąją dalį dėkite ant išardomos kepimo formos.
Kremui užmerkite želatiną.
Iš apelsinų išspauskite sultis, sumaišykite jas su 50 g cukraus bei pakeliu vanilinio cukraus, pakaitinkite ir jose ištirpinkite nuspaustą želatiną. Sumaišykite su šalta varške.
Grietinėlę išplakite ir sumaišykite su varškės mase.
Kremą padalinkite pusiau ir vieną dalį iškrėskite ant biskvito, tada uždėkite kitą biskvitą ir vėl užkrėskite kremu.
Papuošti galima kaip tik norite, aš puošiau šokoladiniu kremu aptepiau kraštus ir užliejau karšto šokolado ant viršaus.
Jau papuoštą tortą palaikykite šaltai apie 1 val.
Skanaus!
2011-10-12 23:38
2011-04-23 21:02

2011-02-10 14:56



2011-02-06 14:19
2014-01-19 08:04