Burnoje tirpstantis obuolių pyragas


- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, rudasis, 270 gramų
- Obuoliai, 5 vienetai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 360 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Razinos, 1 sauja
- Romas, šviesus, 50 mililitrų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu, gerai nuvarvinti, užpilti romu ir pusvalandį palikti įmirkti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, o minkštimą suraikyti riekelėmis. Kad neparuduotų, pašlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti 2 šaukštais cukraus, cinamonu, išmaišyti ir uždengtame inde laikyti šaldytuve. Išlydyti sviestą. Berti į jį cukrų ir maišyti, iki cukrus ištirps. Kai sviestas atvės, įmušti kiaušinius ir gerai išsukti. Tada berti su kepimo milteliais nusijotus miltus ir maišyti, kol neliks gumulėlių. Razinas nuvarvinti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Apdėti apie 1/5 tešlos. Versti į skardą tešlą, ant viršaus dėti obuolių skilteles, pabarstyti razinomis. Likusią tešlą krėsti į konditerinį švirkštą ir ant pyrago viršaus suformuoti tinklelį. Šauti į orkaitę ir kepti 30-40 min. Skanaus!
2018-08-30 16:51
2016-09-27 12:05
2018-08-30 16:51