Bulvių virimas

Bulvių virimas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės
  • Krapai
  • Druska
  • Sviestas
Gaminimo instrukcija:

Labai svarbu mokėti skaniai išvirti bulves. Tada ar jas valgysim vienas su sviestu, ar spirgučiais, ar duosim kaip priedą prie kitų patiekalų, ar naudosim įvairioms mišrainėms visur labai gerai tiks.
Iš vakaro nuplautas bulves reikią plonai nuskusti, dar kartą nuplauti ir dėti į verdantį vandenį. Vanduo paprastai užverda, kol bulves nuskutame. Vanduo bulves turi vos vos apsemti, o jas sudėjus staiga užvirti. Dabar beriame druskos ir verdame ant mažesnės ugnies, kad vanduo vos judėtų. Kai jau bulvės apyminkštės, vandenį nupilame ir sausas bulves dar pagariname ant ugnies, visą puodą sukratome, tada uždedame keletą mažų gabalėlių sviesto, užbertame susmulkintų krapų ir, dar kartą gerai krestelėję puodą, išdedame bulves į dubenį.
Geriausia bulves virti garuose. Bulvės verda 15-20 min., žiūrint kokio senumo. Virti ne daugiau kaip du sluoksnius. Visai šviežias geriausia virti plačiame inde sudėtas vienu sluoksniu, tinka ir gilesnė keptuvė. Bebaigiant virti įdedama sviesto, vandeniui išgaravus, bulvės svieste kartu ir šiek tiek apkepa.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
ruta
2013-08-29 13:06
Deimantes komentaras nuzude ngl DDDD
Anzelika
2012-10-03 14:59
tai kad tikrai nesąmonė čia... verdu bulves visą gyvenimą be jokių taisyklių, ir pačios skaniausios bulvės..
Deimantė
2012-09-03 15:20
As nemoku virti . Ir man uz tai negeda. O kurie mano kad turetu buti geda. TAI JIE YRA DAUNAI. GIRDEJOT DAUNAI.
Ale virejas
2011-02-08 17:25
kadangi jau senai rasiau pirmaji komentara,nepasakysiu kur tiksliai skaiciau,bet tai buvo internete parasyta. Del skonio as nieko nesakau ir nesigincyju, juk esu tik ale virejas bet as lieku prie savo nuomones,nes tu pasakoji apie skoni,o as sneku apie vertingas medziagas
Virėja
2011-02-08 16:13
Taip, elementarus bulvių virimas
Ale virejas - kur čia taip skaitei? Aš kaip tik knygą turiu, kurioje rašoma, kad druską reikia berti jau sudėjus bulves į puodą, tuomet kada nupili vandenį, ta druskytė nusėda ant bulvių ir būna daug skaniau