Bulvių plokštainis su pievagrybių padažu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 1 kilogramas
- Grietinėlė, 200 mililitrų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Pienas, 100 mililitrų
- Aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Česnakai, 2 skiltelės
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Pievagrybiai, 200 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Bulves nuskusti, 1 svogūną ir česnako skilteles nulupti, nuplauti ir viską smulkiai sutarkuoti.
Pieną ir aliejų užvirinti ir supilti į tarkuotas bulves. Paskaninti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę supilti į kepimo skardą ir dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 60 minučių.
Padažui labai mažame kiekyje aliejaus pakepinti vieną smulkintą svogūną ir pjaustytus pievagrybius, paskaninti druska, pipirais. Baigiant kepti, supilti grietinėlę ir pakaitinti, kad sutirštėtų.
» Rašyti komentarą