Bulvių ir vištienos faršo apkepas

Bulvių ir vištienos faršo apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 8 vienetai
  • Juodieji pipirai, malti
  • Krapai
  • Morkos, 2 vienetai
  • Paprika, saldžioji
  • Petražolės
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Grietinėlė, 125 mililitrai
  • Pienas, sutarkuotas, 2 saujos
  • Druska
  • Sviestas, 25 gramai
  • Kvapieji pipirai, malti
  • Vištienos faršas, 450 gramų
Gaminimo instrukcija:

Bulves supjaustyti griežinėliais, jas pagardinti žalumynais (krapais, petražolėmis) ir žiupsneliu druskos.
Morkas su svogūnu patroškinti keptuvėje.
Vištienos faršą sumaišyti su prieskoniais (druska, pipirais, saldžiąja paprika). Paėmus kepimo indą, jį ištepti riebalais–sviestu, ir sudėti ingredientus sluoksniuojant: bulves, morkas, faršą, pabarstyti fermentiniu sūriu, ant viršaus vėl bulvės. Užpilti grietinėlės ir pieno mišiniu.
Kepimo indą uždengti folija ir pašauti į 190 laipsnių orkaitę 45 min.
Po to nuimti foliją ir orkaitėje palikti kepti dar apie 20-25 min., kol bulvės apskrus ir pasidarys minkštos (viršutinės). Baigiant kepti ant viršaus sudėti sūrį. Skanaus !!!

Receptą atsiuntė: Avietė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
J
2014-10-01 16:57
As bulves paverdu keleta min ir tada pjaustau griezineliais ir sluoksniuoju su mesa. Taip kepant visad iskepa bulves, nepasitaiko zaliu
M.
2013-06-12 20:47
Man tai pakepus ir 45 min. bulvės žalokos buvo... Tai kepėm dar apie 20 min., bet viršuje esančios vis tiek liko žalios. Šiandien gaminu vėl, tik prieš tai bulves paviriau kiek. O šiaip skanus niamniukas.
mama
2011-12-11 10:32