Bulvių ir grybų apkepas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 7 vienetai
- Juodieji pipirai, malti
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Druska
- Sviestas, 100 gramų
- Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
- Grybai, džiovinti, 5 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2 - 3 min paverdamos. Paskui išgriebiamos, nuvarvinamas vanduo.
Džiovinti grybai 1 - 2 val pamirkomi, išverdami ir supjaustomi. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami svieste. Kiaušiniai išverdami ir supjaustomi griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, svogūnai, kiaušiniai, grybai, pasūdoma, užbarstoma maltųjų pipirų. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Galiausiai užpilama grietine, sumaišytu su grybų nuoviru.
Kepama orkaitėje 25 - 30 min.
» Rašyti komentarą