Bulvių ir grybų apkepas

Bulvių ir grybų apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 7 vienetai
  • Juodieji pipirai, malti
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Druska
  • Sviestas, 100 gramų
  • Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
  • Grybai, džiovinti, 5 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2 - 3 min paverdamos. Paskui išgriebiamos, nuvarvinamas vanduo.

Džiovinti grybai 1 - 2 val pamirkomi, išverdami ir supjaustomi. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami svieste. Kiaušiniai išverdami ir supjaustomi griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, svogūnai, kiaušiniai, grybai, pasūdoma, užbarstoma maltųjų pipirų. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Galiausiai užpilama grietine, sumaišytu su grybų nuoviru.

Kepama orkaitėje 25 - 30 min.

Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą