Bulvių ir faršo užkepėlės „Lizdeliai“

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 1 kilogramas
- Malta mėsa, 400 gramų
- Fermentinis sūris, 100 gramų
- Morkos, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Grietinė, 50 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Miltai, 4 valgomieji šaukštai
- Česnakai, 2 skiltelės
- Druska
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Bulves išvirti, atvėsinti ir sumalti. Į bulvių masę įmušti kiaušinį, įberti druskos ir miltus. Išminkyti tešlą.
Maltą mėsą apkepinti su tarkuota morka, smulkintu česnaku, druska ir pipirais.
Iš bulvių masės suformuoti „lizdelius“, į jų vidų dėti paruoštos mėsos, užberti tarkuoto fermentinio sūrio.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. Patiekti su grietinės-sviesto padažu, pagardintu druska ir pipirais.
» Rašyti komentarą