Bulvių ir faršo užkepėlės „Lizdeliai“

Bulvių ir faršo užkepėlės „Lizdeliai“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 1 kilogramas
  • Malta mėsa, 400 gramų
  • Fermentinis sūris, 100 gramų
  • Morkos, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Grietinė, 50 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Miltai, 4 valgomieji šaukštai
  • Česnakai, 2 skiltelės
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves išvirti, atvėsinti ir sumalti. Į bulvių masę įmušti kiaušinį, įberti druskos ir miltus. Išminkyti tešlą.

  2. Maltą mėsą apkepinti su tarkuota morka, smulkintu česnaku, druska ir pipirais.

  3. Iš bulvių masės suformuoti „lizdelius“, į jų vidų dėti paruoštos mėsos, užberti tarkuoto fermentinio sūrio.

  4. Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. Patiekti su grietinės-sviesto padažu, pagardintu druska ir pipirais.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą