Bulvinukas


- Bulvės, 4 vienetai
- Česnakai, 2
- Juodieji pipirai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Jautienos faršas, 100 gramų
- Pienas, 100 mililitrų
- Vanduo, 0.5 stiklinės
- Druska
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Kečupas, 3 valgomieji šaukštai
- Ciberžolė, prieskoniai, 1 arbatinis šaukštelis
Jei atsibodo įprastas kugelis ar česnakai, siūlau jums šį labai lengvą ir sotų patiekaliuką.
Taigi išverdame bulves. Kol jos verda pasiruošiame faršą. Įkaitiname keptuvę, dedame faršą, smulkintą svogūną bei česnaką, žiupsnelį druskos, pilame pusę stiklinės vandens, kelis šaukštus aliejaus, įdedame 3 šaukštus kečupo ir paliekame troškintis. Baigus troškintis įdedame pipiriukų.
Tada sumaišome bulvių košę: dedame sviestą, druskos žiupsnelį, ciberžolės šaukštelį (ji suteikia geltonumą bulvių košei, taip pat tinka ir ryžiams) bei pusę stiklinės pieno.
Imame kepimo indelį, į jį pilame šiek tiek aliejaus ar sviesto, tada dedame bulvių košę, faršą ir vėl bulvių košę. Jei mėgstate daržoves, galite vietoj viršutinio bulvių sluoksnio uždėti virtų daržovių ir sūrio. Šauname į įkaitintą orkaitę (220 C) 10 minučių. Jei norite, galite užtarkuoti sūrio.
Patiekite su pomidorais ir grietine ar cibuliene.
Skanaus!
2011-11-06 19:54

2011-01-05 09:53
2010-11-02 16:01




2010-10-26 18:08


2011-11-24 16:42