Bulvinukas

Bulvinukas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 4 vienetai
  • Česnakai, 2
  • Juodieji pipirai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Jautienos faršas, 100 gramų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Vanduo, 0.5 stiklinės
  • Druska
  • Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
  • Kečupas, 3 valgomieji šaukštai
  • Ciberžolė, prieskoniai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Jei atsibodo įprastas kugelis ar česnakai, siūlau jums šį labai lengvą ir sotų patiekaliuką.

Taigi išverdame bulves. Kol jos verda pasiruošiame faršą. Įkaitiname keptuvę, dedame faršą, smulkintą svogūną bei česnaką, žiupsnelį druskos, pilame pusę stiklinės vandens, kelis šaukštus aliejaus, įdedame 3 šaukštus kečupo ir paliekame troškintis. Baigus troškintis įdedame pipiriukų.
Tada sumaišome bulvių košę: dedame sviestą, druskos žiupsnelį, ciberžolės šaukštelį (ji suteikia geltonumą bulvių košei, taip pat tinka ir ryžiams) bei pusę stiklinės pieno.
Imame kepimo indelį, į jį pilame šiek tiek aliejaus ar sviesto, tada dedame bulvių košę, faršą ir vėl bulvių košę. Jei mėgstate daržoves, galite vietoj viršutinio bulvių sluoksnio uždėti virtų daržovių ir sūrio. Šauname į įkaitintą orkaitę (220 C) 10 minučių. Jei norite, galite užtarkuoti sūrio.
Patiekite su pomidorais ir grietine ar cibuliene.

Skanaus!

Receptą atsiuntė: elinda
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Gintare
2011-11-24 16:42
Labai skaniai isejo, tik as dar ant virsaus uztepiau kiausinio ir labai gerai gavosi. Valgem su grietine
Ieva
2011-11-06 19:54
labai skanus, daznai kepu
lape
2011-01-05 09:53
Manyčiau,kad įdarą galimą dėti ir kitokį.Bet patiekalas l.skanus ir išvaizdus.
(anonimas)
2010-11-02 16:01
arselis:
Justina
2010-10-26 18:08
Labai skaniai gavosi ) Tik gal per mazai druskos dejau. Bet taip tai super. Dekuj uz receptuka